Vlieland krijgt nieuwe overlevingspakken

Vlieland, 1 september 2014

Eilandgasten en zeezeilers Yvonne en Mathee Stoel schenken een groot aantal overlevingspakken en Personal Locator Beacons (PLB).

KNRM is geheel zelfstandig en ongesubsidieerd en redt mensen kosteloos op zee en open water. Donateurs zijn daarom van levensbelang voor de organisatie. Yvonne en Matthee Stoel weten dat als geen ander na vele jaren ervaring als zeezeilers.
Het is voor hen dan ook vanzelfsprekend om de KNRM financieel te ondersteunen, zij zijn al sinds 1977 donateur.

Recentelijk hebben ze gemeend om KNRM Vlieland te verrassen met een groot aantal overlevingspakken en PLB’s. De keuze voor Vlieland is ingegeven door het feit dat beiden al sinds hun jeugd Vlieland bezoeken en zij daar ook over een vakantiehuisje beschikken.

Maandagavond 1 september 2014 was het zover, tijdens de oefenavond overhandigden de Yvonne en Matthee Stoel de nieuwe pakken en konden meteen in de praktijk kennisnemen van het nut daarvan.
Tijdens Man Overboord manoeuvres hadden de beide sponsors vanaf de reddingboot Graaf van Bylandt direct zicht op de oefeningen.
Na afloop nog een debriefing en vervolgens is het echtpaar in het Kusthulpverleningsvoertuig weer bij hun huisje afgezet.

140901 KNRM schenking Stoel(2) 140901 KNRM schenking Stoel(3) 140901 KNRM schenking Stoel(4)  140901 KNRM schenking Stoel(1)140901 KNRM schenking Stoel(7)

http://www.knrm.nl/waar-wij-zijn/reddingstations/vlieland/nieuws/vleland-krijgt-nieuwe-overlevingspakken-64a4b0b4b2