Onderstaand bericht wordt a.s. weekend in UHK gepubliceerd.

De RRE regeling geldt ook voor huiseigenaren in Duinkersoord, Vliepark en Ankerplaats. En ook voor woningen die verhuurd worden met als voorwaarde dat de eigenaar slechts 1 woning in de verhuur heeft.

Commerciële verhuurders en coöperaties zijn uitgesloten van de RRE.

Nadere informatie bij Barbara de Bruijn,  Coördinator duurzame energie gemeente Vlieland.

Tel.: 0562-452737        E.:  b.debruijn@vlieland.nl

———————–

Tegoedbon koopwoningen € 90 voor energiebesparing

De gemeente Vlieland heeft een aanvraag ingediend en toegekend gekregen voor de uitkering Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de Rijksoverheid. Deze regeling beoogt eigenaren van koopwoningen te helpen met energiebesparing. Uiteindelijk doel is een reductie van CO2-uitstoot.

Tegoedbon voor particuliere eigenaren van (recreatie) woningen
Vlieland heeft een bedrag voor maximaal 500 koopwoningen toegekend gekregen. Hiermee is per koopwoning een vergoeding van maximaal € 90 beschikbaar. Particuliere eigenaren van woningen op Vlieland, hieronder vallen ook de recreatiewoningen, kunnen dit bedrag besteden aan energiebesparende maatregelen.

Energiebesparende maatregelen

Onder de regeling vallen bijvoorbeeld de aanschaf en installatie van onder andere; radiatorfolie, waterbesparende douchekop, led verlichting, leidingisolatie. Het bedrag van € 90 mag ook besteed worden als bijdrage aan een grotere maatregel. Grotere maatregelen zijn bijvoorbeeld; de aanschaf van zuinige apparatuur, het waterzijdig inregelen van de cv-installatie, het instellen van de elektrische vloerverwarming.

Naast de genoemde maatregelen kunt u de tegoedbon ook inzetten voor een energieadvies. Voor slechts € 90 heeft u dan een totaaloverzicht van de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen, inclusief de kosten en de energiebesparing die deze opleveren. Een voorbeeldadvies van Lutinelaan 20 is te bekijken op de website www.vlieland.nl/duurzaamheid onder RRE regeling. Op de website www.duurzaambouwloket.nl/maatregelen kunt u alle in aanmerking komende maatregelen, met een uitgebreide toelichting, nalezen onder het kopje “kleine maatregelen / bespaartips in huis” (uitgezonderd regentonnen). De aanvraag voor een energieadvies kunt u mailen naar b.debruijn@vlieland.nl.

Tegoedbon aanvragen en indienen

De genomen maatregelen moeten binnen de regeling vallen, zie het aanvraagformulier en de daarin gestelde voorwaarden. Het aanvraagformulier is af te halen bij de balie van de gemeente Vlieland of te vinden op de website www.vlieland.nl/duurzaamheid. zie Regeling Reductie Energiegebruik voor koopwoningen. Na besteding kunt u de kosten middels het aanvraagformulier en conform de voorwaarden declareren bij de afdeling Duurzaamheid gemeente . Per huisnummer van een koopwoning kan 1x de vergoeding van € 90 aangevraagd worden.

“Zet uw tegoed in voor meer comfort en een groener Vlieland”