OPROEP naar vakantiehuis-eigenaren om zelf en hun gasten te stimuleren om zo snel mogelijk hun trips voor de komende zomermaanden (t/m eind augustus) vast te leggen.

Zoals (wellicht) bekend is de capaciteit van de veerdiensten (Midsland en sneldienst) naar Vlieland ernstig beperkt door de corona maatregelen. Zie ook http://Rederij-Doeksen.nl/corona

Tot 20 mei
Vaart de rederij een basisdienstregeling met een paar extra afvaarten in de weekenden.  Er mogen slechts 30% van de normale aantal zitplaatsen geboekt worden.  Gasten moeten aan boord en in de terminals 1.5 m afstand houden.

Tussen 20 mei en 1 juni

Vaart de rederij een iets uitgebreidere dienstregeling i.v.m. Hemelvaart en Pinksteren.  De afvaarten op de piekdagen zitten al (bijna) vol.
Nog steeds mogen slechts 30% van de zitplaatsen geboekt worden.  Gasten moeten aan boord en in de terminals 1.5 m afstand houden.

De maand Juni

Vaart de rederij een ‘maximaal haalbare dienstregeling’ waarbij alle beschikbare schepen en bemanningen worden ingezet (m.n. in de weekenden).
Mondkapjes zijn verplicht aan boord en in de terminals.  Slechts 40% van de zitplaatsen mag geboekt worden.  Gasten moeten aan boord 1m en in de terminals 1.5 m afstand houden.

Juli & Augustus
De verwachting is dat ook voor de zomermaanden dezelfde ‘maximaal haalbare dienstregeling’ zal gelden.  Wellicht komt er dan een beetje meer lucht als 1 van de nieuwe schepen ook kan worden ingezet (proefvaarten starten volgende week).

De rederij roept iedereen, gasten, huiseigenaren en familie op om direct de geplande bootreizen te boeken, zodat de rederij zicht krijgt op de te verwachten drukte en zonodig extra schepen, mits beschikbaar, kan inplannen.

Dit geldt dus ook voor mensen met een vaste reizigerspas die anders zo aan boord zouden lopen.  Want VOL=VOL

De ms Vlieland is in ieder geval tot augustus niet beschikbaar. i.v.m. het vervangen van de motor en veel apparatuur i.v.m. de lekkage een tijdje terug.

Met vriendelijke groeten,

Harrie van Barneveld
Harrie@Barneveld.name