U hebt het waarschijnlijk allemaal al meegekregen, maar voor de zekerheid toch maar even de mededeling van Doeksen over de gewijzigde afvaarten van en naar Vlieland als gevolg van de winterse omstandigheden en het opnemen van de lichtboeien door RWS.

Vanaf woensdag 10 februari alleen dagvaart: aanpassing van de dienstregeling

In verband met de toenemende ijsgang vervangt Rijkswaterstaat de reguliere boeien in de vaargeul door grotendeels onverlichte ijsbetonning. Bovendien is ijsbetonning minder zichtbaar op de radar en de tonnen kunnen door het kruiende ijs meegenomen worden, waardoor de vaargeul niet goed meer wordt aangegeven. Dit betekent dat we vanaf woensdag 10 februari overschakelen naar dagvaart en varen op aangepaste tijden. We nemen contact op met passagiers op geboekte afvaarten. Via onze website en de sociale kanalen houden we je op de hoogte van de wijzigingen. Houd rekening met extra vaartijd i.v.m. ijsgang.

Veerdienst Vlieland:
Vaartijd ca. 1:35 uur

 

Vlieland – Harlingen  07:25 uur

Harlingen – Vlieland  09:30 uur

Vlieland – Harlingen  15:00 uur

Harlingen – Vlieland  17:05 uur

Bovenstaande tijden gelden in elk geval voor woensdag 10 en donderdag 11 februari.  We informeren u zo spoedig mogelijk over de dienstregeling voor de dagen daarna, op basis van de actuele situatie.

Dienstregeling vrijdag 12 februari

Veerdienst Vlieland:

 

Ms Vlieland

07.25 uur            Vlieland – Harlingen

09.30 uur            Harlingen – Vlieland

15.00 uur            Vlieland – Harlingen

17.05 uur            Harlingen – Vlieland

 

 

Met reizigers die geboekt hebben voor afvaarten met een gewijzigde vertrektijd nemen we contact op. Zodra er meer bekend is over de dienstregeling voor de dagen hierna, volgt meer informatie via de website en de sociale kanalen.

 

Tot slot willen we aangeven dat we te maken hebben met een uitzonderlijke situatie van extreem weer, waarbij het weerbeeld veranderlijk is. Iedere dag beoordelen wij de situatie opnieuw. Wij vragen reizigers rekening te houden met vertragingen en – mogelijk – een gewijzigde dienstregeling of uitval van schepen.