Subject: communicatie Stortemelk rondom corona

Beste gast van Stortemelk,

Net als in de rest van Nederland loopt ook op Vlieland het aantal besmettingen met het coronavirus de afgelopen week op.

Uiteraard proberen wij als kampeerterrein er alles aan te doen om uw verblijf door te kunnen laten gaan en veilig te laten verlopen.

Voordat onze medewerkers afreizen naar Vlieland doen zij een sneltest, alleen met een negatieve test mogen zij afreizen naar Vlieland.

Ook zijn onze medewerkers alleen aan het werk als zij voor aanvang van hun dienst negatie getest zijn.

Coronavirus

In de afgelopen week hebben wij slechts een paar positief geteste personeelsleden gehad en deze medewerkers zitten uiteraard in quarantaine.

Dit neemt niet weg dat wij het zekere voor het onzekere willen nemen en daarom conform de richtlijnen van de GGD ook degenen die naar voren komen uit het bron- en contactonderzoek in quarantaine laten gaan.

Ook is er een groep personeelsleden die pas later naar Vlieland kan komen, omdat ze thuis in afwachting zijn van een test of verplicht in quarantaine zijn.

Juist omdat wij de risico’s in willen perken lopen wij op sommige dagen tegen problemen in de personele bezetting aan.

De Bolder

Wij doen ons best om de service te leveren die u van ons gewend bent, maar zijn in sommige gevallen genoodzaakt om hierin keuzes te maken.

Dit is dan ook de reden dat De Bolder vanavond om 21:00 uur gaat sluiten. Morgenochtend vanaf 12:00 uur bent u weer van harte welkom in ons Grand café.

Wij bekijken de situatie per dag en houden u op de hoogte van de actuele stand van zaken middels social media, www.debolder.stortemelk.nl en posters bij De Bolder en toiletgebouwen.

Bezoekers van Vlieland

Ook als bezoeker van Vlieland kunt u verkoudheidsklachten krijgen of positief testen op het coronavirus.

Als u positief test op het coronavirus dan zijn de richtlijnen vanuit de GGD van toepassing.

Bij verkoudheidsklachten maakt u een afspraak om u te laten testen via het landelijke afsprakennummer: 0800-1202.

De testlocatie is de huisartsenpraktijk aan de Molenglop 6. U dient de uitslag in uw vakantieverblijf – in quarantaine –  af te wachten.

Is de uitslag positief, dan zal de GGD contact met u opnemen voor het bron- en contactonderzoek.

Blijf in quarantaine in uw vakantieverblijf en maak geen gebruik van het sanitairgebouw. Informeer kampeerterrein Stortemelk via 0562-451225 of 06-15338681. U krijgt vanuit het kampeerterrein verdere uitleg over de te nemen maatregelen.

Stap in géén geval zomaar op de veerboot om naar huis te gaan, daarmee brengt u andere mensen in gevaar.

Wilt of moet u naar huis, neem dan contact op met Rederij Noordgat: telnr. 0562 – 443044. Rederij Noordgat heeft de faciliteiten om met corona besmette personen op verantwoorde wijze met hun watertaxi naar Harlingen te brengen. Uw vervoer is uw eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening.

Als vervoer per watertaxi niet mogelijk is, kunt u ook uw auto van de wal laten komen en in deze auto op de boot terug vervoerd worden. Neem hiervoor contact op met Rederij Doeksen, telnr. 0562 – 491536.

U mag de auto op de veerboot níet verlaten. Ook niet voor een toiletbezoek.

Wij hopen u via deze weg voldoende te hebben geïnformeerd.

Vriendelijke groeten,

Medewerkers kampeerterrein Stortemelk

Zie ook Omroep Friesland via onderstaande link:

Stortemelk op Vlieland zet alles op alles om het aantal besmettingen te beperken | Omrop Fryslân (omropfryslan.nl)