221012 Gem.Vlie_Marieke Vellinga nieuwe wethouder

En via Omroep Friesland:

“Marieke Vellinga wordt nieuwe wethouder van Vlieland, want gemeente heeft nu wel woonruimte

Marieke Vellinga uit Boazum wordt de nieuwe wethouder van de gemeente Vlieland. Er werd al langer gezocht naar een nieuwe wethouder, omdat de vorige beoogde wethouder zich had teruggetrokken.
Dat ging om Ron de Haan. Vanwege huisvestingsproblemen zag hij de functie van wethouder niet meer zitten. Beide wethouders moesten voorlopig een huis delen.
Het delen van een huis hoeft nu niet meer: toen een paar weken geleden bekend werd dat de wethouders een huis moesten delen, kreeg de gemeente twee huurappartementen aangeboden.

Dat Vlieland nu een extra appartement huurt, kost de gemeente naar schatting 1.000 euro per maand.
Gemeentesecretaris Anne Idema baalt er aan de ene kant van dat er consternatie is ontstaan over de huisvestingsproblemen voor de wethouders. “Maar aan de andere kant was het onmacht: de huisvesting is nou eenmaal een groot probleem op Vlieland. Het aanbod is ontzettend klein.”

De 36-jarige Vellinga is sinds 2016 fractievoorzitter voor D66 in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân. Daarvoor was ze lid van Provinciale Staten van Fryslân. “Ik ben blij met het vertrouwen van de selectiecommissie en heb er ontzettend veel zin in om – samen met inwoners, de raad en het college – aan de slag te gaan op Vlieland”, laat Vellinga weten.
De gemeenteraad neemt in de raadsvereniging van 31 oktober een besluit over de benoeming van de twee wethouderkandidaten. Naast Marieke Vellinga werd Roel de Jong eerder al aangedragen.”